Brownie z malinami bez jajek

 

 

Polecam proste, szybkie i pyszne brownie z malinami.

WP_20160904_005-300x169

  • 1,5 kubka mąki
  •  1/2 – 3/4 kubka cukru
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • szczypta soli
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/3 kubka oleju
  • 1 łyżka octu (balsamicznego, jabłkowego lub winnego)
  • 1 kubek zimnej przegotowanej wody lub mleka
  • pół tabliczki czekolady
  • 2 garście malin

Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy do nich składniki płynne i wszystko razem mieszamy łyżką (tylko do ich połączenia).  Dorzucamy maliny i przelewamy ciasto do tortownicy 18-20 cm wyłożonej na dnie papierem. Pieczemy w 180°C, przez ok. 30 minut, do suchego patyczka.

Można podać z sosem malinowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>