Brownie z malinami bez jajek
Polecam proste, szybkie i pyszne brownie z malinami.
- 1,5 kubka mąki
- 1/2 – 3/4 kubka cukru
- 1 łyżka cukru z wanilią
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1/3 kubka oleju
- 1 łyżka octu (balsamicznego, jabłkowego lub winnego)
- 1 kubek zimnej przegotowanej wody lub mleka
- pół tabliczki czekolady
- 2 garście malin
Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy do nich składniki płynne i wszystko razem mieszamy łyżką (tylko do ich połączenia). Dorzucamy maliny i przelewamy ciasto do tortownicy 18-20 cm wyłożonej na dnie papierem. Pieczemy w 180°C, przez ok. 30 minut, do suchego patyczka.
Można podać z sosem malinowym.